La majoria ho ha fet perquè considerava que el sou era massa baix o bé per qüestions d'horari o de mobilitat, segons ha publicat aquest dilluns l'empresa Manpower. No s'observen diferències importants entre sexes. En el cas dels homes, el percentatge és del 26%, mentre que en les dones, del 27%. Pel que fa a grups d'edat, són els joves entre 16 i 24 anys els que menys feines han rebutjat durant els últims tres anys, enfront del 23% que sí que ho ha fet en alguna ocasió. La franja compresa entre els 25 i els 34 és la que més vegades ha dit no a una feina, amb un 31% de les persones que estan a l'atur, mentre que els desocupats que tenen entre 35 i 44 anys, el percentatge es redueix al 25% i entre els 45 i els 65 anys, al 26%.
Els motius per rebutjar una oferta de treball sí que varien en funció de les edats. El 24% argumenta raons salarials, el 21% diu que és per l'horari i el 8%, per la mobilitat geogràfica. Si es diferencia per edat, l'ordre del primer i del segon motiu s'inverteix en el cas dels joves.
El 25% de les persones sense feina que tenen entre 16 i 24 anys assegura que ha rebutjat una oferta per horari, el 15% per sou i el 5% per la mobilitat geogràfica, de manera que es pot concloure que pels joves és més prioritari l'horari que la retribució.
Si la resposta se separa per sexes, passa el mateix que amb als més joves, ja que per les dones el primer motiu per rebutjar la feina és també l'horari, en un 28% dels casos, mentre que el sou apareix en segon lloc, amb un 20%, i la mobilitat geogràfica en tercera posició, amb un 8%.