La directora del Festival Lola, Carme Paltor, assegura que "la valoració és molt positiva, sobretot per la creativitat i la qualitat dels espectacles de producció pròpia (Filage Bloc, Per la de l'u, Imatges gelades, Nix tu, Simona, La nit just abans dels boscos i Ímpetu), i per la popularitat i qualitat dels espectacles de programació (Operetta, Sensualitats, Canigó, Anna Roig, Rive Gauche i Dreamin & rappin)".
Paltor afegeix que els treballs de formació com Ímpetu ("Dramangular" amb actors locals) i Trans-missió ("Erreqerre danza" amb actors locals i l'escola de dansa d'Esparreguera) han esta d'un resultat fantàstic. També es valora molt positivament el curs de dramatúrgia a l'"Obrador d'Estiu" de la Sala Beckett, que van poder fer dues persones, una d'Esparreguera i una d'Olesa de Montserrat, a càrrec del festival; una proposta que es mantindrà en el futur, per consolidar i aconseguir nous professionals de l'escena.
La relació amb entitats locals per fer més participativa la trobada al teatre ha estat un cop més fonamental i enguany ha fet que el Festival Lola s'adherís a la primera setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera. De fet el festival potencia autors i dramaturgs catalans o treballs molt relacionats amb la llengua catalana, com l'adaptació de Shakespeare al català i en lleguatge actual i a ritme de hip-hop. O el suport donat a Alícia Gorina (directora catalana) per a la traducció al català del finès Cristian Smeds.
El fet de cedir a l'equip d'"Obert en Canal" l'organització de l'IN_LOLA, ha fet que poguessin veure i participar d'iniciatives innovadores i molt creatives. Una realció que evidentment esperen que tingui continuïtat en el futur, tant per la bona relació de l'equip amb el Festival com pel resultat de les propostes.
Esperant que la informació us resulti interessant, ens acomiadem fins a la propera temporada.
Font: Festival LOLA