Ahir dia 7 de març pel matí es va celebrar a Sant Boi de Llobregat la sisena Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat.
La jornada ha comptat amb la participació de més de 120 professionals provinents de les àrees d’educació, promoció econòmica i joventut de tot el territori.
L’acte s’ha iniciat amb una taula compartida per les quatre administracions, on per part del món local hi han participat, el Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ens organitzador de la jornada, i el Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi de Llobregat, municipi que ha acollit i coorganitzat la jornada. Per part de la Generalitat, l’Antoni Reig , director general de Joventut i, per part de la Diputació, la Mireia Solsona, diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania. Aquesta taula conjunta ha servit per posar de manifest la voluntat de les administracions de treballar conjuntament per impulsar polítiques que millorin la ocupabilitat dels joves a la comarca.
En aquesta edició, l’objectiu del Servei Comarcal de Joventut ha estat posar el focus en l’important repte que existeix actualment al Baix Llobregat pel que fa a les polítiques d’ocupació juvenil, entenent que aquest repte no es pot abordar només des de les regidories de joventut, sinó que és un qüestió molt més global, molt més estratègica que ha d’implicar a tots els departaments dels ajuntaments, molt especialment, els departaments d’ensenyament i de promoció econòmica.
La Jornada que ha comptat amb una conferència – col•loqui del Jordi Longàs i que portava per títol “Xarxa Transició Escola-Treball en el Baix Llobregat: aprenent de l’experiència”, i ha continuat amb la presentació de cinc experiències que s’estan portant a terme a la comarca, i que pretenen acompanyar, ajudar i orientar als i a les joves que veuen com la seva emancipació o la construcció del seu projecte vital amb unes condicions més o menys acceptables, esdevenen fites impossibles d’aconseguir.
Les polítiques educatives i d’ocupació adreçades als i les joves del Baix Llobregat estan en el centre d’atenció i són d’una importància extraordinària en aquests moments. En el context de crisi actual i els altíssims nivells d’atur juvenil fan necessari que les administracions acompanyin, orientin i facilitin les transicions, i que les polítiques d’ocupació juvenil s’adaptin a la conjuntura i a la maximització dels recursos, augmentant, entre altres coses les sinergies entre les diferents àrees que intervenen i poden facilitar la millora de l’ocupabilitat entre els/les joves de la nostra comarca.
Font: Servei Comarcal de Joventut