La Regidoria de Nous Catalans de l’Ajuntament d’Esparreguera ha publicat l’Observatori de ciutadania i immigració

aEsparreguera.com
08/02/2013

Comparteix
Observatori ciutadania immigracio Esparreguera

L’Observatori aporta dades objectives sobre els aspectes més rellevants dels grups nacionals que viuen a Esparreguera, n’analitza la distribució als barris de la vila i els perfils en paràmetres com l’edat o el sexe del residents

El regidor de Nous Catalans de l’Ajuntament d’Esparreguera, Jordi Mestres Rosàs, va presentar, el dijous 7 de febrer, a la sala d’actes de Can Pasqual l’Observatori de ciutadania i immigració.

L’Observatori, actualitzat amb les dades provisionals del Padró Municipal d’Habitants a 1 de gener de 2013, mostra de forma gràfica la imatge actual de la població d’Esparreguera i n’analitza diversos paràmetres, com la distribució a la vila, l’evolució històrica, les franges d’edat i els grups nacionals, i en fa una comparativa amb la comarca del Baix Llobregat i Catalunya.

Dels resultats de l’anàlisi se’n desprèn que a Esparreguera hi conviuen persones de 59 nacionalitats, que el percentatge de residents estrangers a la vila és del 8,7% (fa un any era del 9,2%) o que les tres nacionalitats estrangeres amb més presència són, per ordre: la marroquina, la romanesa i la portuguesa. Es constata també que la població total d’Esparreguera és de 22.069 habitants i que no ha variat significativament des de l’any 2009.

D’altra banda, s’han actualitzat les dades d’un dossier específic sobre la segona comunitat estrangera més nombrosa a Esparreguera, la romanesa, amb gairebé 300 persones empadronades, que havia estat publicat prèviament. En aquest document, a banda de l’anàlisi de les dades demogràfiques, s’aporta informació bàsica dels àmbits socioeconòmics, educatius i culturals de Romania, a més d’abordar els estereotips que estigmatitzen aquesta comunitat.

Jordi Mestres, regidor de Nous Catalans, en la presentació de l’Observatori va dir que “les dades aportades han de permetre a objectivar la realitat de la diversitat a la nostra vila, establir eines per a gestionar-la i promoure accions per a la integració plena de les persones nouvingudes” i va afegir que “ser immigrant és una condició transitòria que es perd en el moment en què la persona es troba inserida a la societat i se’n sent partícip, acceptada i representada, i que enfortir la cohesió i la convivència és una responsabilitat que ha de ser compartida per tothom”.

L’elaboració de l’Observatori de ciutadania i immigració s’emmarca dins la campanya de lluita contra els rumors. Vol aportar el màxim d’informació objectiva per tal de trencar els estereotips i els prejudicis i facilitar una millor comprensió de les noves dinàmiques socials.
 

Documents Adjunts