L'Entesa concreta la seva proposta cultural, educativa i d'equipaments

aEsparreguera.com
22/05/2007

Comparteix

 Aquest dimarts 22, l’Entesa ha celebrat una convocatòria de mitjans on ha concretat quin és el projecte de vila al voltant de les propostes de cultura, educació i equipaments.

 

La idea de política cultural es concreta en propostes que tenen com a eixos el coneixement, la creativitat, la innovació i la memòria. En aquest sentit l’Entesa, entre d’altres propostes, es compromet a:

· construir i dinamitzar la nova biblioteca com l’equipament més modern de la vila:

inclourà mediateca, sala d’estudi, sala d’actes i l’arxiu municipal. Per l’Entesa és molt important engegar i impulsar el Consorci municipal del Teatre de la Passió per garantir una programació estable i de qualitat d’arts escèniques a la vila.

· establir a l’edifici de l’actual biblioteca un Centre de recuperació de la memòria

històrica on reivindicar la memòria oral, espais, vivències i records, també de la lluita per les llibertats democràtiques.

· Elaborar i desenvolupar el Pla especial de protecció del patrimoni artístic, històric i

cultural d’Esparreguera

· Continuar el suport a les entitats de cultura popular i tradicional a través de convenis i contractes programa, que assegurin una major continuïtat i estabilitat de les activitats que es realitzen.

 

 

Lluís Moreno, actual regidor de cultura i número dos de la llista, ha explicat el marc en el qual es desenvolupa la política cultural que proposa l’Entesa. Aquest marc és el de garantir els drets culturals, la participació, el desenvolupament cultural, la creació, la diversitat cultural i la conservació del patrimoni. Aquesta és una aposta que vol anar més enllà de la socialització que proporciona l’espectacle i l’entreteniment, potenciant les eines i les capacitats que asseguren els valors culturals amb el desplegament d’equipaments i serveis culturals.

 

 

En l’àmbit de la política educativa, l’Entesa té com a idea principal l’educació dins del projecte de vila que volem. Entenem l’educació com un procés que dura en el temps, que és permanent, i que implica a tota la societat, no només a infants i joves, també famílies i ciutadania en general. Creiem –i així ho hem demostrat en els últims quatre anys amb nous equipaments i serveis- que des de l’ajuntament es pot aportar molt des d’aquesta visió: millorant els equipaments, enfortint l’educació pública i de qualitat amb nous serveis, i impulsant la coordinació i la participació dels agents educatius de la vila.

 

 

Xavier Millán, regidor de joventut i número sis de la llista, ha concretat les propostes de l’Entesa en l’àmbit de l’educació. Les actuacions engloben la millora dels serveis i els equipaments per possibilitar una educació pública de qualitat i una vila compromesa amb l’educació. Concretament, entre d’altres actuacions, l’Entesa proposa:

· potenciar la coordinació i la cohesió d’Esparreguera com a vila educadora amb el

Projecte Educatiu de Ciutat, la Taula de Planificació Educativa i el Pla d’Entorn.

· Construir una nova escola municipal de música, dansa i teatre (Centre de les Arts) a l’actual pàrquing del Castell

· Agrupar en un Centre Municipal de Formació Especialitzada, al complex de les

Monges-Casa dels mestres: escola d’adults, escola d’arts plàstiques, projecte

Transició Escola-Treball i la qualificació professional inicial per a joves i persones en

atur.

· Fer un Centre Integrat de Petita Infància –al Castell- que inclogui una nova escola

bressol i l’Espai Nadó i Familiar.

· Vetllar per la construcció de la nova escola de primària a Can Comelles.

· Cedir terrenys per fer un institut de secundària i de cicles formatius a la Creueta.

 

 

En l’àmbit dels equipaments, l’Entesa proposa una política de nuclis de dinamització complementaris i propers que generin espais de convivència en relació a l’educació i la cultura, tal i com definia el Pla d’Infraestructures Culturals. És a dir, es tracta de definir i impulsar els diferents equipaments en base a la proximitat i l’agrupació per tipus d’activitats que s’hi desenvolupen. Concretament, parlen de la nova biblioteca a l’Ateneu, que representarà un avenç quant al tipus d’activitats que s’hi podran desenvolupar: amb mediateca, sala d’estudi, i l’arxiu.

Relacionen aquest nou equipament amb la nova utilització per a la biblioteca actual, que proposen convertir en un centre de la memòria històrica on s’hi fomenti també la investigació. En aquest sentit, el Patronat pot ser un bon complement per a la celebració de congressos i activitats relacionades amb la recerca municipal. En aquest mateix eix s’inclou el campanar com a espai de visites i foment de la seva història. Un altre nucli és el de l’antiga caserna, que proposen recuperar com a ampliació dels actuals serveis a la gent gran i com a sala d’exposicions. També s’agruparien activitats a l’espai de les Monges-Casa dels mestres, on es proposa un centre de formació especialitzada de serveis educatius i formatius. Altres nuclis d’actuació serien el nou Centre Integral de Petita infància amb escola bressol, al carrer dels Paraires, anteriorment comentat. En l’àmbit artístic, tindríem el nucli del nou Centre de les Arts al Castell –ja comentat- amb el teatre de la Passió com a infraestructura propera. Per últim, Cal Trempat es defineix com espai de dinamització juvenil i seguir potenciant l’Escorxador com a espai de promoció de la cultura popular i tradicional.

 

 

Per a més informació podeu consultar a la web de L’Entesa www.entesa.net o si ho desitjeu també podeu contactar a través de l’adreça entesa@entesa.net