"FEM DISSABTE" fa neteja a catorce trams de riu d'arreu Catalunya

aEsparreguera.com
08/06/2007

Comparteix


Projecte Rius impulsa una jornada de neteja de riu i lleres.
La campanya, que es celebrarà de manera simultània en 14 localitats del país. Al Baix Llobregat Nord la concentració serà DISSABTE 9 DE JUNY A LES 10 DEL MATÍ AL PONT DEL DIABLE DE MARTORELL. L’activitat forma part dels actes de celebració del desè aniversari de l’entitat Projecte Rius i pretèn evidenciar l’estat en que es troben les conques dels rius catalans.


L’activitat és oberta a tothom i aplegarà els grups de voluntaris que l’entitat Projecte Rius té, com els d’Abrera, Olesa i Martorell. Es tracta d’una neteja coordinada i col•lectiva de diferents trams de riu a Catalunya per tal d’extreure tota la brossa, ja sigui dins de la llera del riu o a la zona de ribera. “Fem dissabte” aplega els grups de voluntaris que ja col•laboren habitualment amb el Projecte Rius, com ara Martorell Viu, i la ciutadania en general.

“Fem dissabte”  té un marcat caràcter de conscienciació ambiental, és un acte participatiu però alhora reivindicatiu, ja que es pretén mostrar la necessitat de mantenir i preservar l’ecosistema fluvial. “Fem dissabte” tindrà lloc a Alella, Avinyó, Cardedeu, Corbins, Granollers, Martorell, Montcada i Reixac, Navàs, Ribera d’Ondara, Sabadell, Sant Antoni Vilamajor, Santa María de Palautordera, Tortosa i
Torelló.

 

L’activitat de “Fem Dissabte!” és una iniciativa de l’Associació Hàbitats a través del Projecte Rius i compta amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, la Caja de Ahorros  del Mediterraneo (Programa VOLCAM) i d’Aigües de Catalunya.


Per a més informació www.projecterius.org


Porteu calçat resistent i, si en teniu, fins i tot botes d’aigua ja que l’acte es planteja com un passeig per la llera del riu durant el qual es va recollint totes aquelels deixalles que encara s’hi llencen com si el riu i el seu entorn fos un abocador. En ocasions, els materials abocats al riu no representen un perill per a l'ecosistema però suposen un efecte visual molt negatiu. D'altres materials suposar un perill per als organismes del riu, ja sigui perquè es tracta de materials contaminants (piles, olis de cotxe, productes químics, pneumàtics),  perquè la seva presència pot ferir els organismes (vidres, ferralla, plàstics), o bé perquè causen perjudicis indirectes (com ara els vidres, que poden provocar incendis). Convé, doncs, si en teniu, portar guants per evitar possibles ferides. Finalment, recordeu que som en època de cria i que s’ha d’anar en compte de no malmetre niuades.