La majoria d'ajuntaments del Montserrat canvia de color polític

aEsparreguera.com
18/06/2007

Comparteix
Als pobles del Montserrat, després de les eleccions municipals i dels pactes entre grups, la majoria de governs locals han canviat de color polític. Els canvis més significatius respecte al 2003 han estat la pèrdua d'alcaldies per part del PSC i de l'Entesa pel Progrés Municipal, que en tenen dues menys cada un, i l'avanç d'Esquerra Republicana de Catalunya, que passa d'un a quatre alcaldes a la comarca.

 

Els socialistes, però, continuen sent el grup amb més alcaldes del Montserrat.

 

A Abrera i Sant Esteve Sesrovires, el PSC conserva la majoria absoluta que ja tenia i, per tant, no hi haurà canvis. Tampoc no n'hi haurà a Marganell, amb majoria absoluta de CiU, ni a Monistrol, on es reeditarà el pacte ERC-PSC que dóna l'alcaldia als republicans.

 

Als Hostalets de Pierola i Castellbell i el Vilar la situació és gairebé idèntica: el PSC perd la majoria absoluta i assumeix el govern municipal un pacte entre ERC i CiU. Al Bruc, per la seva banda, arran d'un pacte d'ultima hora, ERC i el PSC formen equip de govenr i deixen a CIU, la llista més votada, a l'oposició.

 

On també canvia el govern és a Martorell: CiU recupera la majoria absoluta que tenia abans del 2003 i desplaça el tripartit PSC-ERC-ICV. A Collbató és el PSC qui recupera la majoria absoluta i governarà en solitari. A Esparreguera i Olesa, els socialistes hauran de governar en minoria, amb 8 i 6 regidors respectivament, tot i que a Olesa han assolit un pacte amb CiU.

                   

Font: http://www.vilaweb.cat/www/montserrat