Període d'adaptació de la nova limitació de velocitat

aMartorell.com - Ràdio Martorell 91.2 fm
23/07/2007

Comparteix

El Servei Català del Trànsit concedirà un període d'adaptació als conductors que circulin per la primera corona de Barcelona.

 

Durant els dos primers mesos de la mesura, que es començarà a aplicar a la tardor, no se sancionarà els cotxes que transitin a més de 80 quilòmetres per hora. Aquest període d'avís es complementarà amb una campanya informativa sobre la nova limitació de velocitat per reduir la contaminació. Una vegada que entri en vigor la limitació de 80 quilòmetres per hora, impulsada pel Departament de Medi Ambient per reduir la contaminació, el Servei Català de Trànsit donarà dos mesos de gràcia als conductors i no els multarà, sempre que circulin entre 80 i 100 quilòmetres per hora.

 

Segons el projecte aprovat pel govern català, que entrarà en vigor en una data encara no determinada de la tardor vinent, la limitació de la velocitat afectarà 57 quilòmetres de carreteres principals, autovies i autopistes dels setze municipis de la primera corona barcelonina.

 

No serà fins al 2009, però, quan la limitació també afectarà la segona corona, on hi està ubicat Martorell. Aquesta segona corona engloba 140,5 quilòmetres repartits en 24 municipis i afectarà, entre altres vies, 16 quilòmetres de l’A-2, entre Molins de Rei i Abrera, i 12 més de l'AP-2 i l'AP-7, entre Molins de Rei i Martorell.