Portes obertes per conèixer el Projecte Boscos de Muntanya

aEsparreguera.com
07/08/2007

Comparteix

Jornada de portes obertes per conèixer el Projecte Boscos de Muntanya

 

La iniciativa, impulsada per l’Associació Hàbitats, ofereix la possibilitat de visitar les actuacions de recuperació de camins tradicionals i censos de fauna al Bosc Gran de Montenartró.

 

L’Associació Hàbitats, impulsora del Projecte Rius, ha encetat enguany una nova via per a la recuperació de l’entorn a partir de la implicació ciutadana. El Projecte Boscos de Muntanya proposa mostrar la situació actual dels boscos i la necessitat de la seva gestió a través del voluntariat ambiental actiu. Viure al bosc i col·laborar en les tasques forestals dels seus gestors durant una setmana és l’eina  de la que es serveix el projecte per a fer arribar aquest missatge a la societat.

 

Així, l’Associació Hàbitats s’integra en una iniciativa europea impulsada per la Fundació Bergwaldprojekt, una entitat germana que segueix principis similars als de l’associació.

 

En aquesta primera experiència a Catalunya, les dues primeres setmanes de voluntariat s’estan fent al Pallars Sobirà, a la forest d’Utilitat Pública del CUP núm. 154, Bosc Gran i Solana de Sant Joan, propietat de l’EMD de Montenartró (Llavorsí). Les tasques es realitzaran seguint les línies de treball del Parc Natural de l’Alt Pirineu i comptant amb la seva col·laboració.

 

El primer torn realitzat del 30 de juliol al 5 d’agost ha estat tot un èxit tant de participació com a nivell de la feina realitzada pels 12 voluntaris ambientals que han valorat l’experiència com a molt bona. Per altra banda, la resposta de la gent de Montenartró i i l’acolliment que ha rebut l'experiència ha estat molt bo.

 

Us proposem conèixer d’aprop aquesta iniciativa a través de la jornada de portes obertes que es durà a terme:

 

Dia: 8 d’agost                      

Hora: 11:00 h                 

Telèfons de contacte: 649 592 655

Punt de trobada: al poble de Montenartró (Llavorsí)

Font: Projecte Rius