Associar-se per consumir ecològicament

aMartorell.com - Martorell Viu
29/10/2008

Comparteix

Un grup de famílies i particulars d'Esparreguera, Olesa i Martorell està tirant endavant una Cooperativa de Consum al Baix Llobregat Nord amb l'objectiu de poder comprar, d'una manera més asequible i amb garanties, productes ecològics de qualitat. Amb seu a Olesa de Montserrat, la Cooperativa del Montserratí aplega compradors que setmanalment fan la compra directament a distribuïdors i majoristes de productes ecològics, tant aliments com d'higiene i neteja. La Cooperativa funciona des del passat gener del 2008.  A la imatge podem veure un dels horts de la Cooperativa de granjes i emprese "Hortec"

L'única condició que han de complir els associats és arribar a unes quantitats mínimes per fer la comanda.

Els propis asssociats s'encarreguen d'anar a "Mercabarna" a recollir les comandes al majorista "Hortec" (llet, verdures, llegums, ous, oli, cafè, xocolata...) mentre que d'altres s'encarreguen de portar fins el local de la cooperativa els productes demanats a la fleca "Tasco" de Castellolí (pans, galetes...). Més ocasionalment es fan compres de cereals i farines a "La Grana". La resta dels associats passen pel local de la Cooperativa (ubicat a les Galeries Comercials d'Olesa, al carrer Anselm Clavé) a buscar la seva compra. Les comandes les fa cada soci per internet en base als llistats que envien els majoristes i, després d'unificar-es i veure si s'arriba als mínims de compra exigits (és a l'engrós) es fan arribar als majoristes. La dinàmica és simple i sense intermediaris ni comissions i ningú de la Cooperativa obté benefici econòmic.

Els impulsors asseguren que  l’única forma de menjar productes plenament saludables és que els consumidors ens associem per comprar-los directament als majoristes de confiança.

Podeu pobtenir més informació, a la secció d'entrevistes (Entrevista a JAvier fernández) d'aquest mateix portal i als webs www.hortec.net i www.titania-tasco.com o bé directament a coopmontserrati@gmail.com o els dimarts de 18 a 20h al seu local, a les Galeries Comercials d’Olesa de Montserrat (C/Anselm Clavé)

Martorell Viu també us pot informar a través de martorellviu@amartorell.com.