President del Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera
per a fer-ho bé calen unes 200 hores”
Ja fa 26 anys. Poc més d’un quart de segle complint amb la tradició nadalenca de fer el pessebre. Però els pessebres d’aquest col·lectiu són peces de museu. El treball que durant mesos i mesos realitzen els seus creadors, finalment veu la llum coincidint amb aquestes dates. L’exposició es podrà visitar els festius, de -Dissabte 13 de desembre es va inaugurar la 26a Mostra de Pessebres. Com va anar la inauguració? Cada any l’espai queda ple de gom a gom, es van realitzar els parlaments i tot seguit es va inaugurar la 26a Mostra de Pessebres.
Autor: Emili Sancho -Quants pessebres s’hi poden veure a la present edició i de quants pessebristes diferents? S’hi poden veure 13 diorames de diferents pessebristes. -I els que s’exposen, s’estrenen cada any per Tots els pessebristes repetim, salvat d’un que és el primer any. -Acompanyant El nom correcte de la contrada és el caga-rases. A “grosso modo” podem veure un miler de caga-rases, entre ells hi podem veure els catalanets, polítics, castellers, personatges del cinema, militars, religiosos etc...
Autor:Joan Montoriol -Com és el procés de creació d’aquests diorames? Quantes hores hi dediqueu al disseny, recerca de materials i construcció? Per a fer-ho bé calen unes 200 hores i els materials són el guix, porex pan, fusta, paper entre d’altres. -Suposo que hi ha botigues especialitzades però, a vegades, segurament que la destresa del pessebrista hi juga un paper important? Si el pessebrista vol fer algun extra, busca el material a les botigues i sinó s’ha d’espavilar.
Autor: Joan Vera -Per tant, quines condicions s’han tenir per fer diorames com els que veiem a Pot venir tothom que tingui inquietuds artístiques i “manetes”. El que demanem és que siguin persones adultes. - I és una afició cara? L’únic cost és una quota de 30 euros d’inscripció. Ara bé, si vol figures bones per al seu diorama, aleshores ja surt una mica més car. -Què és el que sorprèn més al visitant de Al visitant li sorprèn la varietat d’estils. -Pregunta difícil de contestar però, quin dels pessebres d’enguany destacaria? Això no ho puc contestar, la paraula la té el públic visitant. -I una vegada tanqueu l’exposició, que se’n fa dels pessebres? Es reciclen o els col·leccioneu? Alguns els donen, altres es trenquen i qui té lloc per guardar-los, els arxiva.
Autor: Montserrat Barcons -Els pessebres tenen un element comú com és el naixement. Però a banda d’aquesta escena que podem veure reflectida de moltes maneres, què no hi pot faltar mai en un pessebre? Es pot representar qualsevol escena de la vida de Jesús. -Aquesta tradició es manté a les llars o la gent acostuma a fer només l’arbre de Nadal? S’estén bastant el costum de fer un pessebre a casa, suplint l’arbre. -Parlem del Col·lectiu de Pessebristes. Quanta gent hi forma part i com va sorgir la necessitat d’associar-vos? Som 15 socis en quan a federar-nos i ens em legalitzat fa poc, ja que per tenir subvencions has de tenir el NIF. -Com es pot contactar amb vosaltres? L’adreça del Col·lectiu és el carrer Hospital número 24 d’Esparreguera i el nostre email és pessebristes_esparreguera@lycos.es i emitja@lycos.es -Per acabar, un desig de futur com a pessebrista i com a president del Col·lectiu? El desig de futur seria poder ser el nombre d’expositors que anteriorment fórem, 23. -Doncs moltes gràcies i que
|