Martorell acull el lliurament dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

aEsparreguera.com
28/11/2011

Comparteix
Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

El Progrés va ser l’escenari escollit per a que la comarca del Baix Llobregat visqués, el passat divendres, la seva gran festa de la cultura: els VII Premis de Reconeixement Cultural. El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va tornar a aplegar 37 propostes diferents, d’entitats i de persones de diferents àmbits de la cultura en una nit amb sopar, actuacions teatrals, musicals i el lliurament de premis a les 12 categories.

D’entre elles, dues de Martorell: per una banda, en l’apartat de mitjans de comunicació, el premiat va ser La Bústia del Baix Llobregat Nord. En l’apartat de Pedagogia, Jordi Morera va ser l’altre reconegut martorellenc.

L’acte, al qual van assistir prop de 200 persones, va estar amenitzat per l’Aula de Teatre de Martorell i per l’Aula de Música. Després d’un sopar amb clara influència martorellenca, on els comensals van poder degustar el típic pollastre amb raïm i la Coca del Tiscar, va començar el lliurament dels 13 Premis que enguany proposava el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

El primer va ser el Premi a Rosa Moragas i Duran a les arts escèniques i el cinema, que va recaure en el Grup de Teatre l’Ull de Bou de Sant Esteve Sesrovires.

Després va arribar el Premi Antoni Serra i Fité a l’àmbit de les Arts Visuals, que va ser per a l’Agrupació Fotogràfica de Gavà. En aquesta categoria, l’artista martorellenc Jaume Muxart en va ser finalista.

El tercer premi de la nit, el de Comunicació, va tenir una part martorellenca, ja que va ser per La Bústia del Baix Llobregat Nord. Un dels seus membres del consell de redacció, el Lluís Gutiérrez, el va recollir i va voler dedicar-lo als redactors i a la premsa baixllobregatina en general. En aquesta categoria de comunicació va ser finalista la publicació martorellenca L’Informador.

Pel què fa al Premi a la Tasca Pedagògica, aquí és on Martorell va obtenir el seu segon reconeixement. El premi va ser per Jordi Morera, per la seva tasca de difondre el teatre a les escoles de casa nostra.

El Premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular, va ser pel Mamut de Viladecans, en una categoria on també hi havia presència martorellenca dins els finalistes: el Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell.

El Premi Jaume Codina i Vilà d’Iniciativa Comarcal va ser per l’Associació Cultural Cultura F de Sant Boi.

En l’àmbit de la literatura, el Premi Agna Canalias va recaure en el Grup de Poesia Alga, de Castelldefels.

En l’apartat de música, el Premi Joan Cererols i Fornells va ser per la Societat Coral La Unió de Cornellà. Un altre dels martorellencs finalistes va ser en Miquel Vives, que optava al Premi Josep Maria Jujol i Gibert de Preservació del Patrimoni. Finalment, aquest va ser pels Amics del Dall de Collbató.

El Premi Llorenç Presas i Puig de recerca va ser per a la historiadora de Sant Joan Despí Mercè Renom i Pulit. En aquest àmbit, la presidenta del Centre d’Estudis Martorellencs Rosario Navarro Sáez va rebre el seu diploma com a finalista.

El Premi Joan García Nieto de Reconeixement Cívic va ser per a la Fundació Marianao de Sant Boi, i el Premi Ramon Farreras i Ollé de Preservació dels Espais Rurals, per a la Família Fisas de Molins de Rei.

I el tretzè i últim premi, el què concedeix el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, va ser per a la Fundació Jaume Bofill.

Després dels premis, el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Carles Riba, va demanar més implicació dels baixllobregatins amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Carles Riba va anunciar la propera seu dels premis d’aquí a dos anys, que es farà a Viladecans.

També va parlar Iván Arcas com a Vicepresident i conseller comarcal de Cultura i Memorial democràtic del Consell Comarcal.

En representació de la Generalitat de Catalunya va ser present a la gala del Progrés el Secretari General de Cultura, Francesc Xavier Solà.

L’acte el va tancar l’alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. Després d’agrair al Centre d’Estudis Comarcals que escollís Martorell com a seu, Esteve va destacar que, de fet, la nostra població havia estat un dels espais que va tenir el Centre al llarg de la seva història.

La setena edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat ja són història. La propera edició, d’aquí a dos anys, es celebrarà a Viladecans.
 

MÉS IMATGES

Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat
Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat