Ingressa a presó el presumpte autor de 17 robatoris a domicilis d’Esparreguera i d’Abrera

aMartorell.com - Ràdio Martorell 91.2 fm
29/03/2012

Comparteix

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell, amb la col·laboració d’agents de la Policia Local d’Esparreguera, van detenir el passat 20 de març a Gerardo R. R., de 38 anys, veí d’Esparreguera i de nacionalitat espanyola, per la presumpta comissió de 17 robatoris amb força a domicilis d’Esparreguera i d’Abrera. Concretament, 6 cases, 7 plantes baixes i 3 pisos a Esparreguera i 1 planta baixa a Abrera.

Tots els fets van tenir lloc en un període de dos mesos, entre finals de gener i finals de març de 2012, i en un àmbit territorial molt reduït.

El lladre accedia als domicilis des del carrer, de nit, mentre els seus propietaris dormien dins. Per fer-ho, escalava els petits murs que donen al carrer i, després, entrava als domicilis per les finestres o portes d’alumini, sense deixar senyals de forçament. D’ells, s’emportava joies, material electrònic, diners en efectiu i documentació personal dels propietaris. Per combatre aquests robatoris, els Mossos d’Esquadra i la policia local d’Esparreguera van desplegar un dispositiu conjunt, anomenat “patrullatge de saturació a Esparreguera”, que va permetre acotar la zona on actuava el detingut, la franja horària i com accedia als domicilis.

La policia local d’Esparreguera va identificar el detingut molt a prop de la zona on es produïen els robatoris i, gràcies al resultat de les inspeccions policials dels llocs dels fets, els Mossos van poder atribuir els robatoris al detingut.

Un cop detingut, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Martorell van fer una entrada i perquisició, amb l’autorització judicial, al domicili de Gerardo R.R., on van poder recuperar molts dels objectes sostrets, entre els quals hi havia targetes de crèdit, telèfons mòbils, una impressora, rellotges, bicicletes, un porta esquís, bosses de mà i una bossa amb pals de golf, entre d’altres.

Els investigadors estan ensenyant ara aquests objectes a les víctimes, per tal de retornar-los als seus propietaris.

La investigació no està tancada, motiu pel qual no es descarta poder relacionar el detingut amb altres robatoris a domicilis. Gerardo R.R. va ingressar a presó provisional després de passar a disposició judicial el passat 23 de març.