34a Mostra de pessebres d'Esparreguera

Col·lectiu de Pessebristes
16/11/2016

Comparteix
34a Mostra de pessebres d'Esparreguera

El Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera realitza la 34a Mostra de Pessebres a Esparreguera. La inauguració serà el dia 10 de desembre de 2016 a les 19:00h de la tarda i romandrà oberta del 10 de desembre de 2016 fins el 6 de gener de 2017. L’exposició es podrà visitar els festius de 12:00 a 14:00h i de 18:00 a 21:00h, dissabtes i feiners de 18:00 a 20:00h, a la Sala d’Exposicions Municipal (carrer dels Arbres, 38. Esparreguera).

Aquest any es podrà veure tretze diorames, obres de Josep Colomé, Pilar Collado, Pere Durà, Maria Jordana, Ester Mitjà, Joan Montoriol, Lucía Rami, Fidel Rebolla, Feli Noguero, Fermín Osta, Assumpció Roca, Emili Sancho i Balbina Sangüeza.

Un any més, el cartellisme del Col·lectiu de Pessebristes d'Esparreguera, fa costat a aquells fets que ens emocionen, ens capfiquen i ens fan pensar profundament davant les circumstàncies que ens envolten.

Aquest any 2016, ha estat un any de fets entristidors dins del grup. L'Isidre Castellví, president del Col·lectiu de Pessebristes d'Esparreguera ens va deixar. És per aquest fet, que hem volgut homenetjar a tota la seva trajectòria i tasca dins i fora del col·lectiu, mitjançant una imatge representativa de la seva feina, com és la de professor de l'escola de pessebres i alhora ànima del grup pessebrístic.

L'isidre, creador i fundador de la tècnica pessebrística esparreguerina, no era d'extranyar veure'l envoltat de sorres, terres, poliestirens i figures de pessebres. Aquesta tècnica, utilitza poliestirens com a element estrucural, arquitectònic i terres de diferents colors com a mètode per a pintar el pessebre. Aquesta combinació, aconsegueix que els volums, els relleus i les textures, esdevinguin diorames dignes d'observar.

La composició fotogràfica del cartell, vol transmetre la feina feta dins l'escola del col·lectiu com a professor, creador i difusor de la tècnica esparreguerina. El seu esforç, dedicació i constància per arrelar aquesta tècnica i tradició, ha aconseguit que tots els esparreguerins i gent d'altres contrades, puguin gaudir de la mostra de pessebres d'Esparreguera, any rere any.