El nucli local de la CAL d’Esparreguera es dissol

aEsparreguera.com
07/06/2012

Comparteix
CAL Esparreguera

Durant 10 anys ha dut a terme diferents activitats, entre les quals destaca el Correllengua i darrerament els grups de conversa Xerrem

La Junta Directiva del nucli local de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana) d’Esparreguera ha decidit dissoldre l’entitat local i deixar d’organitzar les activitats amb les quals s’ha donat a conèixer a la població en els darrers anys.

Aquest ha estat un llarg procés de reflexió, que ha durat més d’un any i mig i que ha conduït els responsables de l’associació local a la nostra vila a abandonar aquesta entitat nacional i a plantejar-se d’encaminar la seva feina amb uns altres mitjans i objectius. Aquesta baixa es farà efectiva el proper 6 de juny de 2012, dia que es clourà el grup de conversa Xerrem, que ha coorganitzat.

L’objectiu de CAL Esparreguera ha estat ajudar a reeixir el procés de normalització lingüística de la llengua catalana a la nostra vila, fent prendre consciència tots els habitants sobre el seu paper personal a l’hora de mantenir i difondre el català.

Durant 10 anys la CAL ha dut a terme, en solitari o amb col•laboració, activitats com ara: el Correllengua, el Dictat Català d’Esparreguera, els grups de conversa Xerrem, etc. Al setembre de 2011 la CAL va convocar i encapçalar l’acte de suport a la immersió lingüística a Catalunya de SOM Escola, que va congregar més de 500 persones a la plaça de l’Ajuntament.