La Regidoria de Nous Catalans de l’Ajuntament d’Esparreguera ha publicat l’actualització de les dades de l’Observatori de ciutadania i immigració

aEsparreguera.com
12/07/2012

Comparteix

L’Observatori conté dades objectives i actualitzades sobre diversos aspectes dels grups nacionals que viuen a Esparreguera. Com a novetat s’acompanya un dossier de Romania, una de les comunitats amb més presència a la vila.

 

 

L’Observatori, actualitzat amb les dades del Padró Municipal d’Habitants amb data 30 de juny de 2012, mostra de forma gràfica la imatge actual de la població d’Esparreguera i n’analitza diversos paràmetres, com l’evolució històrica, les franges d’edat, els grups nacionals i en fa una comparativa amb la comarca del Baix Llobregat i Catalunya.

 

Dels resultats de l’anàlisi se’n desprèn que a Esparreguera hi conviuen persones de 60 nacionalitats, que en els darrers sis mesos la població estrangera ha disminuït, i que un dels països que més ha minvat ha estat el Marroc, mentre que el Pakistan reafirma la seva tendència a l’alça.

 

L’Observatori va acompanyat d’un dossier específic sobre la segona comunitat estrangera més nombrosa a Esparreguera, la romanesa, amb gairebé 300 persones empadronades. En aquest document, a banda de l’anàlisi de les dades demogràfiques, s’aporta informació bàsica dels àmbits socioeconòmics, educatius i culturals de Romania, a més d’abordar els estereotips que estigmatitzen aquesta comunitat.

 

Jordi Mestres, regidor de Nous Catalans, en la presentació de l’Observatori manifesta que “l’àmplia diversificació sociocultural d’Esparreguera ens obliga a estar amatents als canvis que s’hi esdevenen per tal de facilitar la construcció sòlida de la societat que desitgem” i que “es treballa en la creació d’espais de convivència que permetin avançar més enllà de la simple coexistència, que facilitin la interacció i el contacte fluid que han de permetre la plena integració dels nouvinguts”.

 

L’Observatori, que es pot consultar al web de l’Ajuntament d’Esparreguera (www.esparreguera.cat/nouscatalans) és una eina clau per a la planificació de les polítiques locals i les estratègies d’intervenció i alhora esdevé un instrument essencial per als professionals de les diferents administracions (sanitat, educació, seguretat...).

Documents Adjunts