aEsparreguera.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Política >> PSC d'Esparreguera: "Sobre l'art d'escombrar o l'adaptació als nous temps"
Noticia

PSC d'Esparreguera: "Sobre l'art d'escombrar o l'adaptació als nous temps"

aEsparreguera.com
07/10/2011

Comparteix
escombra

El que el Quadripartit, especialment CiU, predicava a l’oposició canvia un cop assumeix el Govern municipal.

De tots és sabut que és més fàcil fer oposició que gestionar un govern, especialment si l’època en que s’assumeix un Executiu presenta els reptes econòmics i un context advers com l’actual.

CiU, ERC, GdE i AIESPA sembla que desconeixien aquesta realitat tan sols fa pocs mesos enrere quan encara eren a l’oposició al Consistori d’Esparreguera. Les passades eleccions municipals han canviat el mapa polític i ara, aquests partits, un cop han assumit el Govern, els ha impregnat un aura de realisme i s’han adaptat als nous temps d’una manera sorprenent. Existeix una incoherència entre el discurs a l’oposició i el que es fa ara governant.

Recordem ara tan sols fa un any, CiU es dirigia als ciutadans d’Esparreguera a través del seu butlletí municipal denunciant la falta de neteja al municipi. Concretament, es qüestionaven: “Com podran demanar civisme als ciutadans, si l’Ajuntament no compleix les seves responsabilitats!”.

Tot i que estem totalment d’acord amb l’Alcalde convergent i el conjunt del Quadripartit en donar un missatge clar i instar al civisme i al bon conviure entre els vilatans i vilatanes, els i les socialistes ens fem ara la mateixa pregunta. Estem d’acord en que, entre tots i totes, hem de procurar una millor Esparreguera, un municipi més net. A la vegada, però, no acceptem que l’única mesura a emprar sigui fer un ban des d’alcaldia demanant als veïns i veïnes que netegin la vorera de davant de casa i que reguin els arbres.

Cal recordar que van haver-hi inclús càrrecs de CiU d’Esparreguera que en l’anterior mandat, i en un exercici de ‘bona’ política, es van referir al Govern del PSC i d’Entesa-ICV com el Govern dels ineptes. Els i les socialistes sempre hem rebutjat aquest forma d’exercir la política, que només es preocupa del curt termini, que cerca ‘ferir’ l’adversari, però que en realitat perjudica a tota la classe política en general. Els discursos del ‘pim-pam-pum’ no agraden a la ciutadania i els allunya de la política. No serem, els i les socialistes qui qualifiquem l’actual Govern municipal d’inepte; en primera instància, perquè és el govern de tots, és el Govern d’Esparreguera.

Des del PSC d’Esparreguera, però, si que voldríem demanar a l’Alcalde Udina i als partits del Govern, que a més de demanar ajuda als veïns i veïnes del municipi, cerquin solucions i garanteixin una mínima netedat de l’espai públic. Ho haurien de fer per coherència política amb els discursos de mesos enrere. A més, cal evitar que el Govern s’instal·li en el discurs de les lamentacions i la falta de recursos. Precisament, aquest és el repte que suposa governar: gestionar, prioritzar accions, amb un recursos que són limitats. Els i les socialistes en el passat mandat vam actuar en aquest sentit: vam demanar a través de diversos mitjans de comunicació la col·laboració de la ciutadania, però vam emprendre, alhora, mesures per garantir la netedat del municipi donades les possibilitats del moment.

Per evitar les crítiques a la falta de propostes, a continuació exposem les iniciatives que els i les socialistes vam aplicar durant el passat mandat i que ara també podrien ser d’utilitat pel Govern Quadripartit:

* Fer una planificació operari per operari i carrer per carrer per tal d’establir un calendari i una racionalització dels treballs a realitzar.
* Adherir-se i aprofitar els plans d’ocupació existents per fer neteges addicionals, fet que suposa un cost mínim per l’Ajuntament.
* Aprofitar les persones que han d’exercir tasques per la comunitat a fer neteges complementàries. Com en el cas anterior, això també suposaria un cost mínim per l’Ajuntament.
* Fer contractacions especials per fer neteges concretes i en profunditat fruit de l’estalvi d’imports en diverses partides pressupostàries.

No cal dir que aquestes accions es van portar a terme en una conjuntura econòmica, com a mínim, igual de delicada que l’actual. Recordem que en aquell moment, el deute de l’Ajuntament era de 18 000 000€, als que hem d’afegir 5 000 000€ de deutes ocults. A finals de l’any 2011, el deute s’haurà reduït a 13 000 000€.

Si hi ha voluntat, hi ha solució. El PSC d’Esparreguera ens posem a disposició del Govern Quadripartit per, si ho considera, contribuir a cercar iniciatives que ajudin a millorar la situació del municipi. Tots i totes podem aportar per fer una Esparreguera millor.

Font: PSC d'Esparreguera

[ Fer comentari ]

Imma
08/10/2011
19:57

Aquí es veu una nova forma de fer oposició. Critica però amb propostes constructives. Aquest és el clima que hauria d'imperar en totes les relacions entre els polítics d'Esparreguera...

Jordi
31/10/2011
03:28

Per escombrada la del PSC el dia de les eleccions. Espero que algú faci neteja al PSC i escombri a la Paca, el Pedreño, els Rivas, Mas, i tots aquests que han enfonsat el partit.

Carles
04/11/2011
02:30

no es pot permetre que algú com l´Eduard Rivas ens vulgui donar lliçons de cap tipus, quan passa la major part de la setmana fora d´Esparreguera, i menys s´hauria de permetre que fos regidor de l´Ajuntament.

Julia
04/11/2011
10:24

Los comentarios crticios sobre Eduard vienen de gente que le conoce y le temen, quieren despretigiarlo porque saben que es un adversario potente y que por sus cualidades como persona y su formación estan muy por encima de cualquier otro dirigente local, del partido que sea. Eduard es una persona seria, honesta y trabajadora.

Eduard Rivas
04/11/2011
10:35

En cap cas pretenc donar lliçons a ningú. Al contrari, vull exposar solucions al meu poble. No entenc perquè no puc dedicar-me des del meu partit a col.laborar en la millora del meu municipi argumentant que tinc una feina fora d'Esparreguera. Em sembla que no soc l'única persona d'Esparreguera en aquesta situació. Dit això, bé hauré de treballar, no? Em sembla un argument molt pobre...

Carles
04/11/2011
17:54

En cap cas poso en dubte les qualitats com a persona de l´Eduard, ni tampoc la seva formació. El que si poso, i molt, en dubte, és la tasca que ha fet com a regidor i la que pot fer en un futur inmediat. Una cosa és col·laborar i una altre dirigir o erigir-se com a representant d´un col·lectiu.

Miquel T.
04/11/2011
19:45

Totalment d'acord Julia! Només hi ha una paraula per definir-ho: ENVEJA

Marta G.
05/11/2011
06:52

Aquests socialistes no aprenen. Després del FRACÀS de les eleccions, haurien d´actuar de forma més humil i acceptar les crítiques, sobretot les que no són favorables. Ara, que així els hi va. Per cert, bé que us queixàveu de que el Sitjà vivia a Barcelona.

Toni
06/11/2011
09:33

Has tingut quatre anys per APORTAR SOLUCIONS, com per exemple a l´escola El Puig. El govern actual ha fet en quatre mesos el que la Paca, el Pedreño i l´Adriana, a qui tant defenses, no van fer en tres anys.

Judith
07/11/2011
05:52

Dirigent local ? Ara m´entero que Brusel·les és un barri d´Esparreguera !!!

jaume
07/11/2011
09:17

Sr. Rivas: ladran, luego cabalgamos. No entenc aquest odi visceral cap als socialistes per part d'alguns, si hi havia el serra, pq era el serra, despres a atacar miserablement a la Paca, i ara li foteu a l'Eduard Rivas. Suposo que aquells que mai han estat significatius en la politica local, ara que rasquen poder volen eliminar l'adversari pq no confien en si mateixos. Quan el Sr. Alcalde faci els seus habituals viatges de negocis, també el crticareu?

Lidia
07/11/2011
09:21

Vaya solucions ens ha aportat el govern actual... Escombrar carrers, tancament de serveis, franquistes al govern, regidors i alcalde criticant-se per la ràdio... Cada cop es va sentint més que el govern passat no era tan dolent com el pintaven... I si no, temps al temps!

07/11/2011
09:34

Porque tanta critica? He leido la nota y me parece impecable, pone en evidencia las contradicciones de CiU, pero sin ser un destroyer, y lo que más me gusta es que aporta soluciones e ideas. No se trata de sumar todos?

Miquel T.
07/11/2011
09:44

Perquè serà que tot i el canvi de govern, encara s'està fent oposició al govern anterior?. El govern de la paca ja ha passat, ara toca veure com ho farà aquest i si ho fa bé o malament... Aquest poble no avançarà si ens quedem estancats en el govern de la Paca

Carla
07/11/2011
12:17

Com sempre, Esparreguera no avancem. En comptes de felicitar-nos que hi hagi gent jove que vulgui contribuir a la política, critiquem que treballa fora del poble! Flipant! Em sembla que la majoria de la gent que viu avui al poble, hi treballa fora. Tampoc poden contribuir en política?

Àlex
07/11/2011
12:19

Canya, canya! És el primer article que llegeixo en temps en un to positiu i proposant solucions! A falta de crítiques ens fotem en la vida privada de la gent! Som el que no hi ha? Podem parlar de la nota? Felicitats, Eduard! A la vista de les crítiques (segurament d'altres partits!) els hi estàs fent nosa...

juan
07/11/2011
15:15

Vaya con los de CIU con el gobierno de ineptos... Esperemos que no tengan que comerse sus palabras!! Esto es como la anecdota de no escupir hacia arriba...

Montse
07/11/2011
18:04

Quin poble de cotilles, sembla el Salvame, només parlem de la vida personal.. Que si el sitjà vivia a Barcelona, que si la paca tenia una casa a collbató, que si aquest altre viu a Bruseles.. PErquè no ens fixem en la gestió i les propostes i deixem estar la vida personal... NO APRENEM.

Xavi
07/11/2011
19:08

Sr. Jaume, no em sembla encertat ficar en el mateix sac al Serra , a la Paca i a l´Eduard, no es poden comparar els 20 anys de prosperitat del Serra amb els quatre anys nefastos de la Paca, Rivas, Pedreño i cia...

en Miquel T. a les 23:05 del dia 07/11/2011 ha replicat...
Mira que n'és de subjectiva la política! Per alguns el rivas no pinta res al estar a Brussel·les i per altres era una peça clau de l'anterior govern! Senyors, que se'ls veu el plomall!
Vero
07/11/2011
19:17

Miquel T, no estic d´acord amb tu, el govern de la Paca no ha passat. De fet crec que l´arrossegarem durant molt temps, tant la gent del PSC com la que no ho és. Fixa´t si no ha passat que encara està sentada a l´Ajuntament, juntament amb el Pedreño. I després que, l´Adriana i l´Eduard, és més del mateix.

en Miquel a les 23:03 del dia 07/11/2011 ha replicat...
i tant que ha passat, ara el PSC està a l'oposició. Punt i final, hi ha un nou govern. I per arrossegar les conseqüències, crec que encara s'arrosseguen les conseqüències del govern entesa, erc i ciu... Així que deixem de pensar en el passat i preocupem-nos per treballar pel futur.
Pepe
07/11/2011
19:20

Tanto que dicen que hace el actual gobierno, yo veo las calles más sucias que antes! Para que después digan! Lo que hay que aguantar! El tiempo pone todo en su lugar!

Òscar
07/11/2011
19:22

El govern de la Paca no ha passat ni pels propis del PSC, que porten cinc mesos intentant justificar tot alló que no te justificació. Són els primers que haurien de mirar endavant

Francesc
07/11/2011
19:35

Contribuir en la política és una cosa i voler viure a tota costa de la política és una altre.

Oriol
07/11/2011
19:40

Pregunteu als de l´escola El Puig si han notat el canvi de la INEFICÀCIA a les SOLUCIONS.

Carles
07/11/2011
23:23

Francesc, comentaris com el teu són els que alimenten la creixent desconfiança en la política. No es pot viure de la política municipal! Que ho vulgui fer el Prat, és una cosa, però la realitat és una altra! No fem demagògia!

Xavi
08/11/2011
07:02

Miquel, el Sr. Rivas pinta molt més del que hauria de pintar. Ha estat un regidor ineficaç perque NO HI ERA ( podria haver dimitit ). Ara, és possible que en breu el tornin a posar, tornarem a estar igual ? Per parlar amb ell haurem de quedar els dissabtes o diumenges ? Quan a ell li vagi bé ? Jo no tinc res personal amb el Sr. Rivas, només exposo una opinió. Per si no ha quedat clar, crec que no hauria de ser regidor.

Xavi
08/11/2011
07:12

Si tant dolents eren els de l´Entesa, perque el PSC va pactar amb ells ? Aquest va ser l´inici del final. Per conservar les cadires ? Per solucionar el futur professional d´algú ?

Silvia
08/11/2011
07:27

Es verdad, el tiempo pone todo y a cada uno en su lugar. Hemos tenido que esperar cuatro largos años para poneros en el vuestro, pero veo que no os enterais, que un poco mas y desapareceis del mapa ! Eso si, la silla de concejal y la de la ejecutiva del partido, que no me la toquen!

Marcel
08/11/2011
09:29

Quanta demagògia! Si de veritat la gent es guanyés tant bé la vida amb la política municipal i les executives de partit hi hauria bofetades per participar-hi! I em sembla que precisament van bastant faltats de persones... i sinó, com és que el PP va posar al carnisser de cap de llista?

JOAN
24/11/2011
00:09

Com pot ser que per la ràdio no hagin posat les paraules del Rivas a l´acte de la Batet ? Era un divendres i no hi era. Quina feina farà quan entri a l´Ajuntament ? Quan seli acabi lo d´Europa, que busqui feina com tothom, peró no amb els meus diners.

Militant socialista
28/11/2011
11:22

Per sort al meu partit, no necessitem i tampoc volem líders messianics i personalistes. Per això, ja estan els altres partits del poble! La grandesa del PSC és el conjunt de gent que hi participem.

Ex-votant socialista
02/12/2011
02:40

Militant socialista: amb el teu comentari demostres la teva ignorància i el teu servilisme amb les persones que han portat el teu partit al desastre. Un partit amb militants que no pensen està comdemnat a desaparèixer.

Sergi
03/12/2011
21:07

Militant socialista, la teva falta de memòria històrica és preocupant. El PSC d´Esparreguera sempre ha tingut líders messiànics i personalistes. Primer el Serra, després la Paca i ara el Rivas i el Pedreño treient el nas a tot arreu. Fixa´t amb el Rivas, viceprimer secretari, secretari de política municipal, futur regidor, conseller de federació, la seva dona a Organització. Només falta col·locar al seu pare, que anava de suplent a les llistes.

[ Fer comentari ]

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 178.33.167.39  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Juny2018

DlDmDcDjDvDsDg
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
acpg

  Un producte de:

www.aEsparreguera.com