Societat de Caçadors de Esparreguera

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> S'avança la prohibició de fer foc al bosc
Contacte
noticies

S'avança la prohibició de fer foc al bosc

10/02/2012

S'AVANÇA LA PROHIBICIÓ DE FER FOC AL BOSC 

El Departament d'Agricultura avança la prohibició fer foc en zones forestals per l’alt risc d’incendi. S’haurà de demanar autorització extraordinària a causa de l’elevat risc d’incendis a la majoria de comarques catalanes.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dictat que a partir de la setmana vinent quedarà prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal.

La prohibició de fer foc al bosc va històricament del 15 de març al 15 d’octubre però aquest any de manera excepcional s’estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició.

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendis. Les causes d’aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d’incendi continuï assolint sovint valors alts, molts alts en els dies més desfavorables.

Així, en el període comprès entre la publicació al DOGC, a principis de la setmana vinent, i el 14 de març de 2012 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal. En funció de la meteorologia, i si el risc d'incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

La prohibició afecta les comarques de l' Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès,Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrotxa, Garrigues, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla

de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra,Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès,Terra Alta, Urgell,Vallès Occidental i Vallès Oriental.

La comarca del Pla d’Urgell està exempta de demanar autorització fins el 14 de març perquè totes les terres són de conreu.

Quant a la Vall d’Aran, la gestió de les cremes es fa a través del seu règim d’autonomia i a més, en aquests moments és l’única que esta coberta de neu.

 

 [Veure 1 comentari]

[ Fer comentari ]

Carla
16/02/2012
10:18

Això no estava ja prohibit?

  Replicar

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 95.91.104.18  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

Contacte | Política de Privacitat | Normes ètiques de publicació de comentaris | RSS