El Coverol presenta: Quin calvari de balneari!

 
16/03/2018

 

8è Certamen "Premi Enric Gili i Bas"
Concurs de teatre Patronat Parroquial d'Esparreguera 2018.


Amb la presentació de la obra "Quin calvari de balneari!" a càrrec de la companyia esparreguerina EL COVEROL baix la Direcció de la Maribel Masip, em tingut una molt bona cloenda artística i fora de concurs del 8è Certamen "Premi Enric Gili i Bas" Concurs de teatre del Patronat Parroquial d'Esparreguera. Amb dues representacions que tindrien lloc el dissabte 24 i diumenge 25 de febrer de 2018.

La obra "Quin calvari de balneari!" escrita i dirigida per l'esparreguerina Maribel Masip i Miravent ens presentaria una obra de marcat humor -i també embolics- que tindran lloc en un balneari imaginari en el que acolliran dos grups de clients marcadament diferenciats. Diferenciats en tot menys els els noms que s'assemblen, i s'assemblen massa...

Un grup de senyores d'alegre vida amb la seva “Madame” que gaudeixen d'un premi i estància gratuïta al balneari, i un altre petit grup de “puntaires tradicionals” que desitgen modernitzar-se ben depresa i situar-se d'una vegada per a totes, a la vida moderna. I ha la velocitat dels temps actuals...

La convivència dels clients al balneari davant l'arribada d'aquest dos nous grups de clientes, el personal de l'establiment de banys amb un marcat perfil i psicologia personal, junt amb les aspiracions i desitjos d'altres clients que fan servir aquest establiment per altres “afers”, ens faran passar una bona estona tot seguin el fil i la narrativa d'aquesta peculiar història. On els supòsits, els malentesos, i la narrativa tant verbal com escenogràfica juguen molt i donaran molt de jocs a tota la obra. Per tal d'ajudar al públic a endinsant-se dins dels personatges i la història que ens presenta El Coverol.

Tanmateix, el quadre d'actrius i actors que apareixen en aquesta obra de "Quin calvari de balneari!" es força nombrós. I val a dir que la companyia esparreguerina El Coverol ha mostrat mestria sobre l'escenari al llarg de tota la obra en marcar els temps i moure's per l'escenari.

Al teatre del Patronat Parroquial d'Esparreguera amb la obra de “Quin calvari de balneari!" varem poder gaudir dels personatges encarnats per els actors i les actrius Fàtima Tovar, la Sandra Chaparro, el Joan Sánchez, el Roger Vila, la Nani Guevara, la Susanna Guzmán, el Serafí Casanovas, la Joana Buïsan, el Ramon Paris, la Mercè Vallverdú, la Carme Tobella, la Maria Rosa Cusco, la Paquita Miravent, la Mireia Udina, l'Assutzena Fort, la Sònia Piñar, l'Ester Puig, la Maria Barrantes i l'Eduard Sarieña.

El Coverol ha tingut darrera seu per aquestes representacions amb un nodrit també grup de tècnics i especialistes. La Antònia Joanpera ha fet tasques de Regidora; mentre que els apuntadors han estat la M. Cruz Bermúdez, la Núria Bascuña, i la Maribel Muñoz.

El vestuari de tots els participants a "Quin calvari de balneari!" ha estat obra de la Magdalena Pons. I a l'apartat de l'escenografia han tingut a mestres de l'escenari de la talla del Francesc Ribera, el Josep Colomé, el Marius Daudé, l'Albert Campillo, la Maria Emeric i la Daniela Re.

L'èxit d'aquesta obra també te altres Padrins que no surten damunt l'escenari però que hi són ben presents. Els llums anirien a càrrec del Quim Marín i el só a mans del David Rebollo. Finalment esmentarem també a la Carme Boixet a l'apartat de fotografia e imatge i la Rosa Maria Margalef en les tasques de promoció.

"Quin calvari de balneari!" tanca el certamen teatral 2018 del Patronat Parroquial. Gràcies per el treball tan ben fet. I, amics i amigues, no us quedeu tristos perquè s'ha acabat la edició del 2018 d'aquest concurs. Quedem-nos amb una altre bona notícia: L'any vinent, més teatre, i del bo..... !


Lluís Artigas Jorba